Dit is mijn eerste fotoserie! Ik ben fotograaf Wilmar Dik uit Den Haag, meer over mij hier: over fotograaf.

Ik wilde graag een keer iets fotograferen waar ik veel voldoening uit kon halen. Nu haal ik als beroepsfotograaf altijd veel voldoening uit het maken van foto’s maar ik had nog niet eerder aan een fotoserie gewerkt. Daarom wilde ik graag auto’s en hun baasjes fotograferen. En dat op een manier die ik voorafgaand aan de eerste shoot heb uitgedacht. Veel foto’s vanuit leuke hoeken en zeker ook wat fish-eye foto’s van auto’s. Niet omdat auto’s er dan perfect uitzien, maar wel omdat het effect heel leuk is.

Het ontstaan van deze fotoserie

Corona heeft voor veel fotografen niet al te veel goeds gebracht. Maar de positieve kant van corona was wel dat veel mensen veel tijd konden besteden aan dingen waar ze normaal gesproken niet aan toe kwamen. Op deze manier is deze fotoserie ontstaan. Ik heb voor auto’s gekozen omdat ik dit een erg leuk onderwerp vind. Zelf heb ik wel een auto, maar niet eentje die interessant genoeg is voor een plekje binnen mijn serie. De auto’s die ik fotografen zijn heel bijzonder en vaak oud. Voor de eigenaar is het een heel bewuste keuze om in een dergelijke auto te rijden. Want de auto’s hebben allemaal wel wat nadelen die een gewonere nieuwere auto niet heeft. Maar dat nadeel weegt voor de autobaasjes niet op tegen het voordeel van het hebben van een bijzonder unieke auto. Op photofacts heb ik een blog geschreven over het ontstaan van deze fotoserie.

Meer foto’s uit deze serie

Op mijn portretfotogafie website heb ik van elke fotoshoot 8 foto’s online gezet. Op die manier krijg je een mooie indruk van de auto’s die ik heb gefotografeerd. Bekijk alle foto’s hier: autoliefhebbers gezocht

Wil je onderdeel worden van deze fotoserie van fotograaf Wilmar Dik?

Ik ben altijd op zoek naar mooie auto’s die ik op eenzelfde manier kan fotograferen. Ben jij toevallig eigenaar van een bijzondere auto en wil je daar wel wat mooie foto’s van? Geef je dan op en vertel mij wat voor auto je hebt! Je krijgt alle foto’s zelf, maar mag deze niet geven of verkopen aan anderen. Stuur even een mail naar info@wilmardik.nl, ik kijk uit naar je bericht!