Informatie over fotograaf Wilmar Dik – Wie Wat Wilmar?

Portfolio van fotograaf

Wat leuk dat je meer over mij wil weten.

Heb je een specifieke vraag dan mag je mij altijd even bellen (06-51520360) of mailen naar info@wilmardik.nl. Wil je connecten via LinkedIn? Stuur mij even een uitnodiging!

over fotograaf Wilmar Dik

Fotografie is voor mij meer dan momentopnames vastleggen. Het is een manier om verhalen te vertellen, emoties te raken en de schoonheid van de wereld om ons heen te belichten. Mijn werk is geworteld in een diep respect voor de natuur en de mens. Ik ben gefascineerd door de interactie tussen mens en omgeving. En door de kracht van beelden om ons te raken en te inspireren. Graag maak ik foto’s die direct tot de verbeelding spreken en die de essentie van een moment of een onderwerp vatten.

Ik ben beroepsfotograaf sinds 2008. Maar voor dat ik die keuze had gemaakt was fotografie al voor lange tijd mijn hobby. Mijn eerste spiegelreflex camera kreeg ik toen ik 14 jaar was. Aan het eind van mijn tienerjaren ontwikkelde in ook liefde voor reizen.

Goede foto’s maak je door heel kritisch te kijken naar alles om je heen. Wat is mooi en/of interessant genoeg om op de foto te zetten? Omdat ik mijn fotografie hobby altijd leuk heb blijven vinden heb ik heel veel foto’s gemaakt. Eerst als amateurfotograaf en vanaf 2008 als beroepsfotograaf. Omdat ik al heel lang foto’s maak heb ik twee getrainde ogen.

Mijn missie is om met mijn fotografie een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Ik voel mij dan ook een echte wereldburger. Ik wil mensen inspireren om bewuster te kijken naar hun omgeving en om de schoonheid van alledaagse momenten te waarderen.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kansen om mijn werk te tonen en met anderen te delen. Ben je geïnteresseerd in mijn werk of wil je samenwerken? Laat het mij weten!

Schrijven over fotografie

Naast het maken van foto’s in opdracht voor zeer diverse partijen schrijf ik ook graag over fotografie. Dit doe ik voor diverse doelgroepen. Vanzelfsprekend schrijf ik voor mijn eigen exposure voor mijn eigen doelgroep. Dit doe ik op mijn eigen websites (zie onderstaande opsomming van websites). Bekijk mijn blogs over bedrijfsfotografie op mijn bedrijfsfotografie website maar eens. Of op deze website: blogs over fotografie. Ook schrijf ik regelmatig gastblogs voor diverse websites.

Informatie voor fotografen

Naast dat ik veel informatie schrijf voor mijn eigen opdrachtgevers schrijf ik ook regelmatig over fotografie voor fotografen. Dit doe ik omdat fotografen soms moeite hebben om hun hoofd boven water te houden. Ik heb erg veel geschreven over het ondernemerschap als fotograaf. Een goed begin is mijn andere website: https://www.reclamebeeld.nl/informatie-voor-fotografen/ Op die pagina staat veel informatie (en vooral veel linkjes naar nog meer informatie).

Mijn fotografie websites

Ben je benieuwd naar andere foto’s die ik voor opdrachtgevers heb gemaakt dan kan je die bekijken op mijn andere websites:Naast het maken van foto’s werk ik ook als cameraman. Dit doe ik voor Francis Camstra (mijn vriendin, vrouw en filmmaakster). Ik mag voor haar een deel van het camerawerk doen voor de filmproducties. Benieuwd naar mijn werk als cameraman? Bekijk dan de video portfolio pagina van tasfilms.nlMooie voorbeelden van artikelen over fotografie naar mijn doelgroep kun je vinden op de Frankwatching website. Mijn profiel pagina met linkjes naar al mijn geschreven artikelen kun je hier bekijken: Frankwatching Wilmar DikNaast het informeren van mijn eigen doelgroep, schrijf ik ook voor fotografen. Dit doe ik onder andere door publicaties in het fotografie magazine DIGIFOTO Pro. Mijn vaste rubriek “Leren met Wilmar” is begin 2023 omgevormd. Tot die tijd voorzag ik foto’s van inzenders van opbouwende kritiek. Want op die manier kun je veel leren. Sinds 2023 is deze rubriek omgevormd tot het geven van ondernemerstips aan andere fotografen. Ik schrijf graag voor andere fotografen. Want het is een hele klus om van fotografie rond te kunnen komen. Ik gun elke fotograaf een goed inkomen uit fotografie.

Voorbeelden van publicaties in het fotografie magazine DIGIFOTO Pro kun hier lezen:

Bij de NVJ ben ik vertegenwoordiger beleidsteam Werkvoorwaarden namens ledengroep NVF/Beeldmakers. Graag geef ik via de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) informatie aan persfotografen. Benieuwd? Lees dan deze artikelen:

Opinie Wilmar Dik – Ondernemen als fotograaf: op naar een beter inkomen.

Opinie Wilmar Dik – Veelgemaakte fouten.

Hoe maak je als fotograaf een factuur?Als beroepsfotograaf ben ik al sinds de oprichting lid van DuPho. DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele beeldmakers in Nederland.

Mijn pagina op de DuPho site staat hier: https://www.dupho.nl/fotograaf/wilmardik


Naast dat ik schrijf voor diverse partijen worden mijn artikelen ook wel eens gepubliceerd door DuPho. Voorbeelden daarvan zijn:

De waarde van beeld, hoe staat de fotografiemarkt ervoor?

Hoe reken jij je fotografie dienst af?Mocht je meer willen weten of wil je een idee met mij bespreken dan hoor ik graag van je!

Wilmar Dik –

Mijn LinkedIn pagina staat hier: LinkedIn fotograaf Den Haag


06 51520360 / info@wilmardik.nl

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy