Portfolio van fotograafTip: klik op een foto in onderstaande portfolio en krijgt deze groot te zien. Ook kun je dan een slideshow aanzetten!

Op deze portfolio pagina kun je een selectie foto’s bekijken die ik de afgelopen 30 jaar heb gemaakt. Fotografie begon in mijn jeugd als hobby. Sinds 2008 ben ik beroepsfotograaf. De foto’s op deze portfolio pagina zijn voornamelijk gemaakt als vrij werk tijdens reizen. Op deze plek is het voor mij niet belangrijk welke foto waar is gemaakt. Ik wil je graag mijn stijl van fotograferen laten zien. Het zal je vast wel opvallen dat mijn gekozen composities niet altijd de meest voor de hand liggende zijn. Ik kies de compositie vaak na dat ik heb bepaald wat die foto mooi maakt. Fotografie is voor mij vaak het weglaten van dingen uit een compositie die niet zo mooi zijn. Die keuze wat wel en wat niet op een foto maak ik heel bewust. Omdat ik graag mooie foto’s maak zorg ik er voor dat de dingen op die foto iets toevoegen en mooi en/of interessant zijn.

Meer over mij kun je hier lezen: over fotograaf Wilmar.

Lijnenspel en kleurgebruik in mijn portfolio foto’s

Soms kies ik voor een compositie waarbij lijnen niet lopen zoals je in eerste instantie zou verwachten. Een van de oudste foto’s op deze portfolio pagina is de schuine foto met prikkeldraad en koeien. Dit is daar een mooi voorbeeld van. Ik heb deze foto lang geleden (analoog) op deze manier gemaakt omdat de koeien dan meer ruimte in het beeld krijgen. Op die manier ontstaat er een veel interessanter beeld dan wanneer ik er voor gekozen zou hebben om de horizon recht te zetten. Door de optie om foto’s schuin te zetten geef ik mijzelf meer mogelijkheden om het beeld interessanter te maken. De mooie dingen of mensen kunnen daardoor meer beeldvullend op een foto. Een gevolg is dat foto’s interessanter zijn om naar te kijken. Zoals je kunt zien maak ik ook graag gebruik van wat langere sluitertijden. Sommige foto’s zijn gemaakt met een lange sluitertijd waarbij ik tijdens het openstaan van de lens ook nog wat zoom. Of de lens beweeg, zoals je kunt zien bij de avond foto van de windmolen. Geen van mijn foto’s zijn achteraf ontstaan in photoshop.

Wanneer ik met mijn camera rond loop kijk ik naar kleuren die ik om mijn heen zie. Ik ben erg gefocust op kleuren. Daarom heb ik de volgorde van mijn foto’s in dit portfolio gebaseerd op kleur, en niet op land of datum.

Meer foto’s op mijn andere portfolio websites

Ik laat graag foto’s zien die ik heb gemaakt. Vaak zijn dat foto’s die ik in opdracht gemaakt heb. Soms zijn dat foto’s die ik tijdens reizen maak. Wil je graag meer van mijn werk bekijken dan kan dat op deze websites:

Portretfotografie mensen.photo

Bedrijfsfotografie reclamebeeld.nl

Bedrijfsfilms tasfilms.nl

Reisfotografie wilmarphotography.com

Film en fotografie voor de arbeidsmarkt: beeldvoorarbeidsmarktcommunicatie.nl

Als je snel veel foto’s van mij wil bekijken dan is het een goed idee om deze te bekijken op de stockfotografie website van Alamy: https://www.alamy.com/portfolio/wilmarphotography.