Informatie over fotograaf Wilmar Dik – Wie Wat Wilmar?

Portfolio van fotograaf

Wat leuk dat je meer over mij wil weten.

Heb je een specifieke vraag dan mag je mij altijd even bellen (06-51520360) of mailen naar info@wilmardik.nl

Ik ben beroepsfotograaf sinds 2008. Maar voor dat ik die keuze had gemaakt was fotografie al voor lange tijd mijn hobby. Mijn eerste spiegelreflex camera kreeg ik toen ik 14 jaar was. Aan het eind van mijn tienerjaren ontwikkelde in ook mijn liefde voor reizen.

Goede foto’s maak je door heel kritisch te kijken naar alles om je heen. Wat is mooi en/of interessant genoeg om op de foto te zetten? Door dat ik mijn fotografie hobby altijd leuk heb blijven vinden heb ik heel veel foto’s gemaakt. Daardoor heb ik mijn kijk op de dingen om mij heen goed kunnen trainen.

Ben je benieuwd naar andere foto’s die ik voor opdrachtgevers heb gemaakt dan kan dat op mijn andere websites:

Naast het maken van foto’s in opdracht voor zeer diverse partijen schrijf ik ook graag over fotografie. Dit doe ik voor diverse doelgroepen.

Vanzelfsprekend schrijf ik voor mijn eigen exposure voor mijn eigen doelgroep. Dit doe ik op mijn eigen websites. Bekijk mijn blogs over bedrijfsfotografie op mijn bedrijfsfotografie website maar eens. Of op deze website: blogs over fotografie. Ook schrijf ik regelmatig gastblogs voor diverse websites.Naast het maken van foto’s werk ik ook als cameraman. Dit doe ik voor Francis Camstra (mijn vriendin, vrouw en filmmaakster). Ik mag voor haar een deel van het camerawerk doen voor de filmproducties.

Benieuwd naar mijn werk als cameraman? Bekijk dan de video portfolio pagina van tasfilms.nlMooie voorbeelden van artikelen over fotografie naar mijn doelgroep kun je vinden op de Frankwatching website. Mijn profiel pagina met linkjes naar al mijn geschreven artikelen kun je hier bekijken: Frankwatching Wilmar DikNaast het informeren van mijn eigen doelgroep, schrijf ik ook voor fotografen. Dit doe ik onder andere door publicaties in het fotografie magazine DIGIFOTO Pro. Tot 2023 had ik daarin een vaste rubriek “Leren met Wilmar” waarin ik foto’s van inzenders voorzag van opbouwende kritiek. Sinds 2023 is deze rubriek omgevormd tot het geven van ondernemerstips aan andere fotografen. Ik schrijf graag voor andere fotografen. Want het is een hele klus om van fotografie rond te kunnen komen. Ik gun elke fotograaf een goed inkomen uit fotografie.

Voorbeelden van publicaties in het fotografie magazine DIGIFOTO Pro kun hier lezen:

Bij de NVJ ben ik vertegenwoordiger beleidsteam Werkvoorwaarden namens ledengroep NVF/Beeldmakers. Graag geef ik via de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) informatie aan persfotografen. Benieuwd? Lees dan deze artikelen:

Opinie Wilmar Dik – Ondernemen als fotograaf: op naar een beter inkomen.

Opinie Wilmar Dik – Veelgemaakte fouten.Als beroepsfotograaf ben ik al sinds de oprichting lid van DuPho. DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele beeldmakers in Nederland.

Mijn pagina op de DuPho site staat hier: https://www.dupho.nl/fotograaf/wilmardikIn Oktober 2023 heb ik dit artikel geschreven: De waarde van beeld, hoe staat de fotografiemarkt ervoor?Mocht je meer willen weten of wil je een idee met mij bespreken dan hoor ik graag van je!

Wilmar Dik –

Mijn LinkedIn pagina staat hier: LinkedIn fotograaf Den Haag


06 51520360 / info@wilmardik.nl

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy