In januari 2024 ben ik sinds erg lange tijd weer in Bangkok geweest. Omdat reisfotografie al heel lang een hobby van mij is heb ik in Bangkok flink mijn best gedaan om mooie reisfoto’s te maken. Mijn tijd in Bangkok was weer een mooie ervaring. Alhoewel een bezoek van iets meer dan een dag natuurlijk nooit genoeg is. Toch heb ik een hoop mooie foto’s kunnen maken. Het weer zat mee want het was strak blauw! De dag in Bangkok was een caleidoscoop van culturele onderdompeling en verkenning, gekenmerkt door bezoeken aan enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad.

FOTO’S VAN KHAO SAN ROAD

Reisfotografie Bangkok

Het avontuur begon met een pad-thai op de Khao San Road, een iconische straat die bekend staat om zijn levendige sfeer en smeltkroes van culturen. De levendige energie van de drukke straat, versierd met neonverlichting en een overvloed aan straatverkopers, bood een glimp van het bruisende nachtleven van Bangkok.

Van restaurants en hostels tot straatvoedsel en wietkraampjes, Khao San Road is de grootste bijeenkomst van backpackers in de wereld.

De straat is meer dan 400 meter lang en is continue 1 groot feest. Harde muziek, lachgas, weed, bier en nog meer bier nodig in combinatie met duizenden backpackers? Ga naar de Khao San Raod!

STOCKFOTO’S VAN HET GRAND PALACE IN BANGKOK

De volgende dag stond de Grand Palace op ons lijstje. Een historisch en architectonisch wonder dat dient als een getuigenis van het rijke erfgoed van Thailand.

Reisfotografie Bangkok Grand Palace

Ingesloten binnen versierde muren is het Grand Palace een adembenemend complex versierd met ingewikkelde details en weelderige structuren.

Ik heb veel foto’s gemaakt met mijn fish-eye lens. Dit geeft een leuk en origineel zeer breed perspectief.

REISFOTO’S VAN WAT PHO EN DE LIGGENDE BOEDDHA

Vervolgens stond Wat Pho op de planning, ook wel bekend als de Tempel van de Liggende Boeddha. Deze heilige plek staat bekend om een van de grootste liggende Boeddhabeeld ter wereld.

Bangkok reisfotografie liggende Boeddha

46 meter is deze liggende Boeddha en ik heb vanuit het midden een mooie fish-eye foto gemaakt waar deze Boeddha volledig op staat. Die foto heb ik nog niet eerder gezien en daarmee is het naar mijn idee een vrij unieke foto.

BLOEMENMARKT EN CHINATOWN

De verkenning eindigde met een wandeling door het levendige Chinatown van Bangkok. De drukke straten van Yaowarat Road dompelden me onder in zintuiglijke ervaringen. De lucht gevuld met de geur van heerlijk straatvoedsel en uitlaatgassen. De levendige kleuren van marktkramen en de bloemenmarkt. Terwijl ik door de labyrinthachtige steegjes liep kwam ik een mix van Thaise en Chinese culturen tegen.

Reisfotografie Bangkok

De dag was een boeiende mix van de culturele rijkdom van Bangkok. Van de levendige straten van Khao San Road tot de serene tempels en de levendige sfeer van Chinatown. Elke bestemming bood een uniek perspectief op de veelzijdige identiteit van Bangkok.

Wil je meer reisfoto’s zien die ik in Bangkok heb gemaakt? Dan kan dat op mijn travel photography website: Bangkok travel photography. Een aantal van deze foto’s kun je ook bekijken op https://www.fotoexpositie.nl/exposities/wilmar_dik_bangkok.html